|
play |
| Autor |
Wiadomość |
^jahin

Operator: Orange
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Posty: 144 Skąd: z kosmosu
|
Wysłany: 2007-12-10, 12:09
Model telefonu: 6300 |
|
|
zrobmy tak, napisz co ci dal play i za jaka sume, a ja wyszukam ci oferte, ktora bym tobie zaproponowal u mojego operatora:)
napisz ile placisz miesiecznie, jaki tel, ile minut a ja cos wymysle.
uwazam, ze to bedzie dobry sposob na rozwiazanie problemu:)
pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
orzel

Operator: Play
|
Wysłany: 2007-12-10, 23:27
Model telefonu: Nokia 6300 |
|
|
ok, juz znalazlem - niech bedzie obejetnie jaki abonament i obojetnie jaki telefon w play - czekam na twoja oferte...
a tak powaznie
Play Abonament 30 30 zł 40 zł 82 267 8 MB
czyli wydaje powiedzmy 30 zł dostaje 82 min (nie licze tych ktore dostane za darmo za odebrane połaczenia)
i samsung z370 - czyli telefon 3g, kamera 2 mpx, jeden z najmniejszych telefonów na swiecie
i to jest oferta dla kazdego - dla pana kowalskiego i pana pstrowskiego - nie trzeba miec specjalnych wzgledow czy "odpowiednio" dobierac do klienta |
|
|
|
|
 |
^jahin

|
Wysłany: 2007-12-11, 23:23
|
|
orange oferta "co za numer"
abonament na 24 miesiace (bez telefonu)
kwota zobowiązania 25 zl miesiecznie
a co w abonamencie?
33 minuty do wszystkich sieci
+
33 minuty do wszystkich sieci (czyli dodatkowe 25 zl oszczednosci co miesiac)
+
1200 minut do orange i na stacjnarne po 20 do 9 + sala sobota i niedziela
w tym tez darmowe sms do sieci w tych godzinach (1200 minut co miesiac a nie raz na caly czas trwania umowy) (oszczednosc 60 zl, bo taka jest jego cena co miesiac)
czyli placimy 25zl a dostajemy 110zl
a co z telefonem?
skoro oszczednosci jest 85 zl miesiecznie, to po jakim czasie zwroci sie zakup samsunga tego co w play'u masz? 3-4 miesiace czy szybciej?
po 24 miesiacach masz oszczednosci 2040zl
do tego dochodza rozne promocje, o ktorych tez nie pisze.
do tego minuty niewykorzystane przechodza dalej.
do tego kara za zerwanie takiej umowy to 300 zl.
czyli co miesiac do wykorzystania 1266 minut i pewnosc, ze mozna sobie wybrac dowolny tel i jego cene rozlozyc na raty bez zadnych dodatkowych oplat:)
poszukac czegos innego? |
|
|
|
|
 |
^Łukasz

Operator: Era
Pomógł: 25 razy Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 511 Skąd: się biorą dzieci?
|
Wysłany: 2007-12-12, 18:13
Model telefonu: 6230i |
|
|
| jahin napisał/a: | a co z telefonem?
skoro oszczednosci jest 85 zl miesiecznie, to po jakim czasie zwroci sie zakup samsunga tego co w play'u masz? 3-4 miesiace czy szybciej?
po 24 miesiacach masz oszczednosci 2040zl |
Gratuluje logiki... To idąc podobnym tokiem myślenia zaproponuje lepszą ofertę:
Nie bierzesz abonamentu a mógłbyś wziąć za 300zł. Masz 24x300=7200zł. oszczędności...
Ja bym to inaczej wyliczył. Play - 30zł., Orangutan - 25zł. Różnica: 5zł. 24x5zł=120zł. No naprawdę telefon to będzie miał cud, miód i... orzeszki :lol: |
|
_________________ "Alteri vivas oportet, si vis tibi vivere" - Seneka |
|
|
|
 |
^jahin

|
Wysłany: 2007-12-12, 18:39
|
|
abonament na rozmowy 35 zl
30 miesiecy
nokia 6300 za 169 zl
i cale 35 zl na wygadanie:)
mozliwosc wlaczenie darmowych numerow
przechodzace minuty etc etc
szukac innej oferty?
zetafon II
ladujesz karte 50 zl co 3 miesiace (wychodzi wtedy 17 zl miesiecznie)
masz za to okolo 85 minut do sieci
(no ale to mozna przeliczac wedlug roznych stawek, co komu lepiej pasuje)
telefon n6300 za 100 zl
umowa na 36 miesiecy
poszukac jeszcze innej oferty? |
|
|
|
|
 |
lotrzyk3

Operator: Plus GSM
Soft: 05.50
|
Wysłany: 2007-12-12, 18:57
|
|
...tego stawka 75 groszy obowiazuje z kazdej innej niz play sieci.
Szukałem szukałem i w cenniku sim+ nic nie jest powiedziane, że koszt połączenia do play tyle wynosi. Jest to traktowane jak rozmowa do innych sieci [era, orange] tyle tylko. Albo cennik jest nie aktualny [w co wątpię] lub użytkownicy sim+ są oszukiwani!!! |
|
|
|
|
 |
^jahin

|
Wysłany: 2007-12-14, 15:15
|
|
| oferta zet 2 z 6300 juz nie aktualna |
|
|
|
|
 |
orzel

|
Wysłany: 2007-12-16, 16:56
|
|
no brak mi słów....
ja Ci pisze abonament za 30 zł i 82 min + telefon
a Ty odpisujesz abonament 35 zł - i całośc do wykorzystania - czyli ile bedzie to minut do wszystkich sieci? 30 min ? 40 ?...
\
moze zrobimy tak
w play stawka 0,49 gr (do wszystkich) sms i mms 0,15 gr (do wszystkich) minuta wideokonferencji 0,49 gr (do wszystkich)
no i mam pytanie jakie sa stawki w orange ?.... (mowimy tu o najnizszym abonamencie - jest oczywiste ze w drozszysz te stawki sa mniejsze)
odpisz konkretnie czyli podaj te stawki - bo widze ze wykrecasz sie... |
|
|
|
|
 |
^jahin

|
Wysłany: 2007-12-18, 09:47
|
|
masz racje, play jest lepszy:)
pozdrawiam
p.s.
wszystkie stawki, cenniki, regulaminy etc:
orange.pl |
|
|
|
|
 |
orzel

|
Wysłany: 2007-12-19, 22:42
|
|
No i pogadane.... pisz ile wlezie i co chcesz o Play i zycze Ci milego zycia z Orange...
Twoje zdanie to wyrocznia... pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
^lavro
326ty

Soft: v5.50
Pomógł: 60 razy Wiek: 25 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 894 Skąd: 3polis
|
Wysłany: 2007-12-19, 23:02
Model telefonu: N6300, E51, E63 |
|
|
Dla jednego play jest lepszy dla innego orange. To oczywiste, każdy dostosowuje ofertę do własnych potrzeb. Ja szczerze mówiąc nie znoszę obsługi w orange, stawki też nie są najniższe i wiele razy chciałem zrezygnować już z tej sieci. Ale niestety to jedyna sieć oferująca darmowe rozmowy z numerem w orange, a to było dla mnie bardzo ważne.
Jednak ta usługa też nie jest aż taka idealna, powinno zmienić się jej nazwę. Bo teraz w tej usłudze dostępny jest pakiet 1200min do wybranego numeru, a nie tak jak kiedyś miałem nielimitowane rozmowy:( chyba zauważyli, że im się to nie opłaca bo wówczas rachunki przychodziły mi na kwotę ok 4,5tys. zł, ale rozmowy pod jeden numer (a później pod 3) miałem za darmo więc rachunki po 75zł:) |
|
_________________ Jeśli pomogłem Ci w rozwiązaniu problemu proszę kliknij POMÓGŁ przy moim poście:) Dziękuje:)
 |
|
|
|
 |
Bartholomew

|
Wysłany: 2008-02-04, 17:57
Model telefonu: Tymczasowy |
|
|
| jahin napisał/a: | | od razu zaznaczam, ze jestem pracownikiem orange |
Heh... To może właśnie Ty wyłaziłeś 6 miesięcy temu ze skóry żeby mnie powstrzymać od odejścia (po 7 latach) z sieci Idea/Orange. No nie dało się, nie dało się biorąc pod uwagę to co mi zaproponowaliście (gdybym nie miał znajomych poza Orange, gdybym chciał gadać tylko w weekendy, gdybym, gdybym... taaa...). Najlepsza jednak była piana jaka pojawiła się na ustach pana z salonu, gdy dowiedział się komu teraz powierzę dbanie o moje kontakty telefoniczne (sam zapytał!). A potem nastąpiła tyrada na temat niższości Playa i wyższości Orangea (szkolą Was pod tym kątem - prawda?). Że w Playu może i taniej, że może i w Playu lepszy telefon, że może i w Playu więcej minut, "ALE ORANGE MA WIECEJ USŁUG NA WAPie!!!" ( Hahah!), "A PLAY, A PLAY TO SIĘ NIEDŁUGO SKOŃCZY!!!". Nigdy wcześniej Orange nie wprawił mnie w tak dobry nastrój. 8-)
Jasne - żałuję że musiałem odejść od operatora, z którym tak długo byłem związany. Przyzwyczaiłem się. Za każdym razem przy odnawianiu umowy warunki jako tako się utrzymywały na tle konkurencji (chociaż najtaniej to niestety nigdy nie było). Ale o co mi zaproponowali ostatnio, wołało o pomstę do nieba (lepsze warunki mają ludzie na starcie). No i się skończyło. Jedyne co zaliczam na + dla Orange (z doświadczenia, jako użytkownik) to znacznie lepszy zasięg/jakość rozmów. No ale Orange zawsze miał lepszy zasięg niż reszta, w tym korzystający tymczasowo z kiepskiej infrastruktury Polkomtela Play. |
|
|
|
|
 |
^jahin

|
Wysłany: 2008-02-05, 22:37
|
|
twoj wybor:)
widocznie nie trafiles w salonie na mnie:P ja bym ci skompilowal jakas ofertke.
a tak na marginesie nie jest to mozliwe, zeby ktos na starcie mial lepsze warunki niz osoba przedluzajaca umowe...
mysle, ze problem nie polega na tym co orange ci dawalo, a na tym ze nie za bardzo dogadales sie z pracownikiem. mysle, ze tutaj byl problem.
co do wyzszosci jednej czy drugiej sieci...
po to masz wybor, zebys mogl go dokonywac. nie wykluczone, ze wrocisz do orange za niedlugi czas, albo zmienisz na jeszcze inna...
play jest dobry, dla mlodych, ktorzy chca "dobry" telefon, w dobrej cenie i minuty abonamentowe mu wystarcza.
z tego co mi wiadomo malo ktora firma kusi sie na ich oferte... |
|
_________________ a co oni naprawdę robią kiedy niby grają ten jazz...
 |
|
|
|
 |
gores999

Operator: Plus GSM
|
Wysłany: 2008-02-05, 23:40
|
|
ja miałem mixa z plusaaa , i wlasnie mi sie skonczyla umowa xD
i co teraz biore ?
Play !!!!!!! czemu ?? bo ma najtansze sms do all sieci xD a to dla mnie najwazniejsze xD
PS. czy ktos sie orientuje czy kupując karte w playu ( bez telefonu ) mozna zachowac numer z plusa ? czy wogole jest to mozliwe w jakis inny sposob xD??????????/
pewnie sie nie da xD ale gdyby sie dało to bymm to sufit zdemolował ze szczęscia xD
prosze o dop xD
A co do tej całej tej rozmowy xD
PLAY i wszystko jasne !!
A panu z Orange to dziekujemy :lol: :lol:
ależ nie ma za co:P |
|
|
|
|
 |
Bartholomew

|
Wysłany: 2008-02-06, 08:23
Model telefonu: Tymczasowy |
|
|
| jahin napisał/a: | twoj wybor:)
widocznie nie trafiles w salonie na mnie:P ja bym ci skompilowal jakas ofertke.
a tak na marginesie nie jest to mozliwe, zeby ktos na starcie mial lepsze warunki niz osoba przedluzajaca umowe... |
Nie gadaj :cwaniak: Filozofia jest znana - mamy klienta więc go doimy. Miałem dosyć płacenia po 70 - 80 zł za ~90 minut (tak było przez ostatnie 2 lata cyrografu z Oramge'em). Sprzedawca proponował mi różne rzeczy, ale cały czas były to strasznie pokręcone "wynalazki" w stylu: 1000 minut! ALEEEEE tylko do jednego numeru w Ornage; Numer DARMOWY! ALEEEEE płatny "ileśtam", Wekendy za darmo! ALEEEE tylko po godzinie X. Nie pamiętam już dokładnie, ale mniej więcej tak to wyglądało. Był bezradny gdy zażyczyłem sobie czegoś prostego - max tanich minut do wszystkich o każdej porze. I jakiś telefon do stówki maksymalnie. Nie było możliwości przebicia oferty Playa w tym momencie (z resztą - długo się zastanawiałem i okazało się że w tamtym czasie żaden z operatorów nie był w stanie pobić Playa). Ja rozumiem wściekłość innych opów - Play leciał poniżej kosztów żeby zgarnąć im klientów. Leciał i doleciał.
Play dla młodych? Ja taki znów młody nie jestem. Po prostu liczę. I czasem udaje mi się wyrwać z kajdan sentymentów (a pomógł mi w tym ewidentnie rebranding Idei ). |
|
_________________ oko sowy słucha śniegu
życie umyka |
|
|
|
 |
|
|