|
Roaming |
| Autor |
Wiadomość |
forever

Operator: Plus GSM
|
Wysłany: 2009-07-15, 20:52 Roaming
Model telefonu: nokia 6300 |
|
|
Witam,
dziewczyna jedzie do Niemiec, oboje mamy telefon w plusie ja abonament ona na kartę.
Co musimy zrobić aby można było dzwonić do siebie/sms'ować ?
Wiem że ona musi aktywować roaming przez wpisanie kodu jeśli się nie mylę tego:
Coś jeszcze trzeba zrobić?
Oraz ile to nas będzie kosztowało jeśli ona zadzwoni do mnie lub ja do niej.
Odpowiedzcie proszę
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
Pein

Operator: Play
Soft: v7.21
Pomógł: 100 razy Wiek: 18 Dołączył: 09 Paź 2008 Posty: 1245 Skąd: Przejdź do mapy
|
Wysłany: 2009-07-15, 23:33
Model telefonu: Nokia 6300 l N95 |
|
|
| forever napisał/a: | | Co musimy zrobić aby można było dzwonić do siebie/sms'ować ? |
| Kod: | | http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/nasze_uslugi/uslugi_standardowe/roaming/porady/ |
| forever napisał/a: | | Oraz ile to nas będzie kosztowało jeśli ona zadzwoni do mnie lub ja do niej. |
| Kod: | | http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/nasze_uslugi/uslugi_standardowe/roaming/oplaty/ |
|
|
|
 |
forever

|
Wysłany: 2009-07-16, 09:18
|
|
Dzięki za linki, ale już to wcześniej przeglądałem ale niestety dalej nierozumie, oboje musimy mieć włączony ten roaming ?
Oraz w zależności kto będzie dzwonił, ten musi płacić 1.79zł ?
Ja słyszałem coś takiego, że jeżeli mam do niej za darmo (pakiet 5 darmowych numerów) i będę dzwonił, to ja będę dalej miał za darmo, tylko ona jako że jest poza granicami kraju będzie płacić jak ja będę dzwonił do niej. |
|
|
|
|
 |
Pein

Pomógł: 100 razy Wiek: 18 Dołączył: 09 Paź 2008 Posty: 1245 Skąd: Przejdź do mapy
|
Wysłany: 2009-07-16, 23:00
|
|
| forever napisał/a: | | Ja słyszałem coś takiego, że jeżeli mam do niej za darmo (pakiet 5 darmowych numerów) i będę dzwonił, to ja będę dalej miał za darmo, tylko ona jako że jest poza granicami kraju będzie płacić jak ja będę dzwonił do niej. | Ogólnie to jest tak, że gdy normalnie dzwonisz (bez pakietów) to płacisz Ty i osoba do której dzwonisz. Jak jest z tym gdy masz jakieś pakiety nie wiem. Ale może być tak jak piszesz. Co do roamingu to tyloko Ty musisz go włączyć. Nie jestem obeznny w cenach, bo teraz zmniejszyli opłaty, więc nie wiem ile trzeba płacić. Poszukaj na stronie operatora, popytaj w BOK'u. |
|
|
 |
forever

|
Wysłany: 2009-07-16, 23:31
|
|
Pisałem do tych z plusa już kilka razy
w sumie piszę od jakichś dwóch tygodni i ani jednej odpowiedzi, oni tam pewnie sami nie wiedzą heh:/
Na pewno to ja muszę włączyć roaming? a nie ta osoba co jest poza granicami polski ? |
|
|
|
|
 |
Pein

|
Wysłany: 2009-07-16, 23:59
|
|
| Cytat: | | Na pewno to ja muszę włączyć roaming? a nie ta osoba co jest poza granicami polski ? | O sorry. Myślałem, że to Ty wyjeżdzasz. Osoba, która przebywa poza granicami Polski musi włączyć roaming, czyli w tym przypadku twoja dziewczyna. |
|
|
 |
matisim

Soft: v7.30
|
Wysłany: 2010-06-23, 12:51
Model telefonu: 6300 |
|
|
witam kolegów. skoro mamy temat o roamingu to nie bede tworzył nowego.
ja mam dość nietypowy problem. aktualnie jestem w Danii sieć jaka tu jest to tdc mobil, roaming mam, zasieg full. nie moge nigdzie dzwonić po wybraniu numeru słychać to pikanie jakby był nieprawidłowy nr a mam wpisane +48 i numer. smsy moge wysyłać normalnie choć czasem są problemy z jednym numerem na który pisze najwięcej. czy to wina sieci czy ja mam coś żle ustawione? |
|
|
|
|
 |
|
|